Κυριακή 20 Απριλίου 2014

Douleutaras.gr: η πρώτη πλατφόρμα αναζήτησης εργασίας και project προσαρμοσμένη στην ελληνική αγορά

Τέλος στο μονόδρομο των αγγελιών
«Αντί να πληρώσω για την καταχώρηση αγγελίας επιλέγω βάση βαθμολογίας...»
Ο τρόπος εργασίας που προτείνει ο Douleutaras είναι το freelancing. Όπως εξηγεί ο Ανδρέας, «προωθούμε έναν τρόπο εργασίας πολύ πιο ευέλικτο από τη μόνιμου τύπου εργασία ή part time που προωθούν οι ευρέως διαδεδομένες ιστοσελίδες αναζήτησης εργασίας. Προωθούμε την project based, freelancing εργασία. Από την άλλη πλευρά, καινοτομούμε και στον τρόπο με τον οποίο ένας εργαζόμενος έρχεται σε επαφή με έναν εργοδότη, κάνουμε πιο δημοκρατική όλη τη διαδικασία. Στις παραδοσιακές ιστοσελίδες που γίνεται παράθεση αγγελιών, το βάρος το έχει ο εργοδότης, όμως όταν έχεις μία πλατφόρμα μια βάση δεδομένων από freelancers, όποιος επαγγελματίας έχει κάνει μία ποιοτική δουλειά μπορεί πιο εύκολα να αναδειχθεί, επομένως δεν είναι μόνο η ζήτηση αλλά και η προσφορά που κινεί τη διαδικασία. Δηλαδή, όταν μία εταιρεία ψάχνει ένα λογιστή, αντί να βάλει μία αγγελία, έχει τη δυνατότητα να συμβουλευτεί τη λίστα των επαγγελματιών που έχουν προφίλ στο Douleutara, να κάνει μία αξιολόγηση βάσει των βαθμολογιών και να διαλέξει τον επαγγελματία που έχει κάνει 10 αντίστοιχα project με αυτό που αναζητά, έχει καλή τιμή και έχει λάβει και καλύτερες βαθμολογίες, Άρα, ο χρήστης, και την αγγελία γλυτώνει και αυτόν που θέλει βρίσκει, και δε χρειάζεται να ανταγωνιστεί μέσω μίας αγγελίας όλους τους υπόλοιπους, η διαδικασία είναι πιο ισορροπημένη».
Στην πλατφόρμα, ο κάθε χρήστης, λειτουργεί και σαν καταναλωτής αλλά και ως πάροχος υπηρεσίας. Οι προσφερόμενες υπηρεσίες μπορούν να περιλαμβάνουν εργασίες εξ αποστάσεως, όπως για παράδειγμα web/graphic design, προγραμματισμός, μεταφράσεις ή δημόσιες σχέσεις, καθώς επίσης και εργασίες που απαιτούν φυσική παρουσία, παραδείγματος χάρη ιδιαίτερα μαθήματα, τεχνικές εργασίες, personal trainers, ή κηπουρική.
Η διαδικασία είναι απλή: ο υποψήφιος «δουλευταράς» μπορεί να δημιουργήσει εύκολα και γρήγορα ένα προφίλ, να συμπληρώσει τις υπηρεσίες που προσφέρει, και να στείλει προσφορές σε «εργοδότες» που αναζητούν αντίστοιχες υπηρεσίες. Αντίστοιχα, ο «εργοδότης» συμπληρώνει το προφίλ του, αναρτά περιγραφή του πρότζεκτ και επικοινωνεί με «δουλευταράδες» με τα κατάλληλα προσόντα.
Περισσότερες πληροφορίες για το douleutaras.gr:
  • Η εγγραφή, δημιουργία προφίλ, αναζήτηση επαγγελματιών, επικοινωνία είναι όλες υπηρεσίες που παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ μέσω της πλατφόρμας
  • Ο Douleutaras, βοηθάει τους ελεύθερους επαγγελματίες αλλά και τις μικρές εταιρείες να εντοπίσουν και να επικοινωνήσουν απευθείας με τους επαγγελματίες, χωρίς να χρειάζεται να απευθύνονται πρώτα σε εταιρείες εύρεσης προσωπικού για μικρά έργα, δίνοντας τους μία έξτρα επιλογή.
  • Ο Douleutaras απευθύνεται σε ανθρώπους που εργάζονται ήδη ως ελεύθεροι επαγγελματίες αλλά και σε όσους θέλουν να συμπληρώσουν το εισόδημά τους.
  • Freelancing δεν είναι πρόγραμμα πρακτικής άσκησης.
  • Ο επαγγελματίας, freelancer, μπορεί μέσα από το Douleutara να φτιάξει το δικό του προφίλ χωρίς να χρειάζεται να φτιάξει δικό του site, κάτι που κοστίζει και σε χρόνο και σε κόπο. Το douleutaras.gr είναι μια πλατφόρμα που συνολικά προωθεί όλο τον τομέα των ελεύθερων επαγγελμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου