Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Πώς θα βρείτε τα καινούργια εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ



         
          
Πώς θα βρείτε τα καινούργια εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ
Ο κύβος ερίφθη. Κάθε λεπτό που περνάει, προστίθενται και μερικές χιλιάδες εκκαθαριστικά στο σύστημα Taxisnetενώ μέχρι να τελειώσει η ημέρα, η λυπητερή θα είναι έτοιμη και για τα έξι εκατομμύρια (και πλέον) των ιδιοκτητών. Πώς όμως θα εντοπίσουμε το εκκαθαριστικό; Αρκεί να ακολουθήσετε τα ακόλουθα βήματα
 
  1. Πληκτρολογείτε τους κωδικούς του Taxis
  2. Επιλέγετε είσοδο στο ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα περιουσιολογίου
  3. Επιλέγετε τη χρήση του 2015 (και όχι του 2016 που εμφανίζεται προσυμπληρωμένη καθώς πρέπει να υποβάλλονται και οι δηλώσεις του Ε9 για την επόμενη χρονιά)
  4. Επιλέγετε εκτύπωση της ειδοποίησης πληρωμής φόρου
Αν το εκκαθαριστικό δεν είναι διαθέσιμο θα πρέπει να επαναλάβετε τη διαδικασία αργότερα καθώς ο όγκος των δεδομένων είναι τεράστιος και τα εκκαθαριστικά ανεβαίνουν σταδιακά.
Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης έχει ενσωματώσει τις εκπτώσεις που προβλέπει ο νόμος (20% για τα μη ηλεκτροδοτούμενα, 50% για έχοντες χαμηλά εισοδήματα και πλήρης απαλλαγή για έχοντες χαμηλά εισοδήματα που ανήκουν σε συγκεκριμένες ομάδες όπως πολύτεκνοι άτομα με αναπηρία κλπ). Άρα, το εκκαθαριστικό που θα δείτε είναι και το τελικό. Δεν θα υπάρξει νέα εκκαθάριση όπως συνέβη πέρυσι. Η προθεσμία για την καταβολή της 1ηςδόσης λήγει στο τέλος του μήνα. Καλό κουράγιο σε όλους μας. 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου