Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Financial Times: 4σέλιδο αφιέρωμα στην Ελλάδα


Σημάδια ανάκαμψης» και οι 8 ελληνικές εταιρείες που ξεχωρίζουν

image

Στο φύλλο της Δευτέρας η εφημερίδα Financial Times έκανε αφιέρωμα τεσσάρων σελίδων στην Ελλάδα και ασχολείται με την πορεία της οικονομίας, την ανάπτυξη αλλά και την έξοδο στις αγορές καθώς και τις οκτώ ελληνικές εταιρείες που τα κατάφεραν μέσα στην κρίση.
Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Η Ελλάδα θα επιστρέψει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης φέτος, μετά τη μεγαλύτερη και βαθύτερη ύφεση μεταπολεμικά, όμως, για να είναι η ανάκαμψη διατηρήσιμη, απαιτούνται και άλλες μεταρρυθμίσεις».
Επίσης φιλοξενεί δηλώσεις των Μ. Μασουράκη (επικεφαλής οικονομολόγος της Alpha Bank) και του Γ. Παγουλάτου (καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών). Ο πρώτος δήλωσε: «Η οικονομία που αναδύεται από την ύφεση είναι ένα πολύ διαφορετικό και υγιέστερο ον. Ένας ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης του 3% θα πρέπει να είναι διατηρήσιμος, καθώς ξεκινάμε από πιο χαμηλή βάση», ενώ ο κ. Παγουλάτος σημείωσε ότι: «Η ανάπτυξη είναι βασικό ζήτημα. Αποτελεί μεγάλη ανησυχία το εάν ο ρυθμός του ΑΕΠ θα κυμανθεί σημαντικά υψηλότερα από τα επίπεδα της στασιμότητας, εάν αυτό είναι διατηρήσιμο, εάν οι εταιρείες μπορούν να κάνουν τη στροφή προς τις εξαγωγές που χρειάζεται».
Στο αφιέρωμα τονίζεται ότι ο τουρισμός είναι αυτός που δίνει πόντους στην χωρά και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης στον τομέα ενώ ασχολείται και με 8 ελληνικές εταιρείες που τα κατάφεραν μέσα στην κρίση και αναφέρεται στις Coco-Mat (3/4 της παραγωγής της προορίζονται για το εξωτερικό), Aegean Airlines, Upstream, Taxibeat, Workable, Incredible, Locish και CareAcross.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου