Σάββατο 1 Απριλίου 2023

3mino κωλυμα

Καλημερα συναδελφοι και καλη αρχη. Εχω μια ερωτηση. Καποιος που συμμετειχε στο 5μηνο κ εκανε αιτηση για το 7μηνο ειναι λογικο να τον εμφανιζουν στους απορριφθεντες; ευχαριστω

Σχόλια


Διαχειριστής

ναι καθώς έχετε 3μηνο κώλυμα δεν μπορείτε δηλαδή να συνάψετε νέα σύμβαση εντός τριμήνου στον ίδιο εργοδότη με ίδια ή παρεμφερή καθήκοντα.

ΑπάντησηΚοινοποίηση1 ημ.


Συντάκτης

 οποτε ειναι ματαιο να κανω ενσταση;

ΑπάντησηΚοινοποίηση1 ημ.


Διαχειριστής

εάν η μισθοδοσία σας ήταν από το ΥΠΠΟΑ και κάνατε αίτηση για την ίδια ειδικότητα με την οποία εργαζοσασταν στην ίδια ή σε άλλη υπηρεσία του ΥΠΠΟΑ δεν εχει νόημα η ένσταση. Ωστόσο εσείς ξέρετε τις λεπτομέρειες της περιπτωσης σας και είναι δική σας απόφαση αφου αξιολογησετε όλα τα δεδομένα. Σε κάθε περιπτωση έχετε και κώλυμα 8μηνης απασχόλησης οπότε στην πραξη δεν θα αλλάξει και κάτι

ΑπάντησηΚοινοποίηση1 ημ.Τροποποιήθηκε

 σας ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση. Καλη συνεχεια!

ΑπάντησηΚοινοποίηση1 ημ.


Ερώτηση.. Αν από σοχ του ΥΠΠΟ παραιτηθείς και πας σε σοχ ΝΠΔΔ του ΥΠΠΟ έχεις πάλι κωλυμμα?

ΑπάντησηΚοινοποίηση1 ημ.Τροποποιήθηκε

Γ παρόλα αυτά το συγκεκριμένο άρθρο έχει και παρακατω τη δεύτερη παράγραφο πάνω στην οποία έχουν βασιστεί πολλοί από το 2018 που ψηφίστηκε τροπολογία για τα κωλύματα, που εξαιρεί άτομα που δουλεύουν σε καίριες και βασικές θέσεις στις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, και μπορούν να εργαστούν σε συνεχόμενες συμβάσεις. Βάσει αυτής λοιπόν και για τους ίδιους λόγους δε θα έπρεπε τουλάχιστον να μην τοποθετηθούν στους απορριπτεους, παρά στους κωλυομενους απλά, τα άτομα αυτά όπως συνέβαινε συνήθως μέχρι σήμερα?

ΑπάντησηΚοινοποίηση1 ημ.

S

 Πριν την κατάργηση του 60μηνου οι πιστοποιημένοι είχαν εξαιρεθεί από το τρίμηνο κώλυμα. αλλά με την κατάργηση του ενταχθήκαμε και πάλι. Πράγματι αναφέρει αυτό που λέτε παρακάτω..... για τις καίριες και βασικές θέσεις..... στο οποίο προσπαθήσαμε να στηριχθούμε το 2010 όταν απομάκρυναν πολλούς συναδέλφους λόγω τριμήνου κωλύματος. Είχαμε βάλει και δικηγόρο. Το υπουργείο απάντησε αρνητικά και πήγαμε σπίτι μας. Όλα αυτά γιατί το ίδιο το υπουργείο τα είχε κάνει μπάχαλο με το όχι πέραν που ακόμα βάζει στις συμβάσεις. Μην νομίζουμε λοιπόν ότι τα προβλήματα είναι μόνο σημερινά αλλά και τότε ήταν για τους ΣΟΧ πολύ χειρότερα. Τουλάχιστον τώρα δεν έχουμε την επιλογή.

ΑπάντησηΚοινοποίηση1 ημ.

Γ


Όταν έχεις κώλυμα δεν είσαι στους απορριπτέους, απλά μπαίνεις στο τέλος της λίστας μετά τις επικουριες.. μήπως υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα στην αίτηση σας..

ΑπάντησηΚοινοποίηση1 ημ.

 οχι δεν υπαρχει αλλο θεμα η αιτιολογια ηταν αυτη οτι εχω κωλυμα του αρθρου 5 για διαδοχικες συμβασεις. Παρ ολ αυτα κ γω ηξερα αυτο που λετε καθως στα προηγουμενα αποτελεσματα ημουν λιγο πριν το τελος.

ΑπάντησηΚοινοποίηση1 ημ.

 αυτό που λέτε ισχύει για το 8μηνο κώλυμα και το αναφέρει και το αντίστοιχο ΠΔ αφού δίνεται η δυνατότητα κατ εξαίρεση να εργαστείς αν δεν καλυφθεί η θέση από υποψήφιο που δεν έχει ειδικώς το κώλυμα 8μηνης απασχόλησης

Στην περίπτωση του 3μηνου είσαι απορριπτέος καθώς δεν μπορείς να εργαστείς σε καμία περίπτωση λόγω διαδοχικών συμβάσεων στον ίδιο εργοδότη σε θέση με παρεμφερή ή ανάλογα καθήκοντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου