Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

2.587 θέσεις για φύλακες έως και αρχαιολόγους Ειδικότητες από όλες τις κατηγορίες εκπαίδευσης


Υποψήφιοι δεκάδων ειδικοτήτων όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα ωφεληθούν από τη μεγάλη προκήρυξη για 2.587 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε φορείς και υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.
2.587 θέσεις για φύλακες έως και αρχαιολόγους
Οι θέσεις αφορούν τις Εφορείες Αρχαιοτήτων της χώρας, Διευθύνσεις Αναστήλωσης, Συντήρησης και Προστασίας Αρχαίων, Βυζαντινών και Νεότερων Μνημείων, το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων (ΤΑΠΑ), και Αρχαιολογικά και άλλα Μουσεία της χώρας, όπως το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, το Επιγραφικό και Νομισματικό Μουσείο, το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης και το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο. Επίσης, θα στελεχωθούν, μεταξύ άλλων, οι Εφορείες Ενάλιων Αρχαιοτήτων και Παλαιολογίας-Σπηλαιολογίας, Οικισμοί, Σπήλαια και το Ιδαίον Αντρον.
Οι θέσεις αφορούν υποψηφίους όλων των κατηγοριών, εκ των οποίων 1.129 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, 437 στην Πανεπιστημιακή, 420 στην Υποχρεωτική και 253 στην Τεχνολογική Εκπαίδευση.
Οι υποψήφιοι κατηγορίας ΔΕ θα επιλεγούν από την ειδικότητα Φυλάκων και Νυκτοφυλάκων, ενώ οι πολυπληθέστερες ειδικότητες της κατηγορίας ΥΕ είναι εκείνες των Καθαριστών και των Εργατών, προσφέρονται ωστόσο κάποιες -λίγες- θέσεις για Φύλακες ΥΕ, Κλητήρες και υπαλλήλους Γενικών Καθηκόντων.
Από την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση θα επιλεγεί προσωπικό 36 ειδικοτήτων, από τις οποίες την πλειονότητα των θέσεων συγκεντρώνουν οι εξής: Αρχαιολόγων, όπου αντιστοιχούν 113 θέσεις, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών με 80 θέσεις, Πολιτικών Μηχανικών με 48 θέσεις και Αρχαιολόγων-Βυζαντινολόγων με 31 θέσεις. Οσο για τους υποψηφίους Τεχνολογικής Εκπαίδευσης θα επιλεγούν από 15 ειδικότητες, οι πολυπληθέστερες των οποίων είναι οι ΤΕ Συντηρητών Αρχαιοτήτων και Εργων Τέχνης (124 θέσεις) και ΤΕ Λογιστών (49 θέσεις).
Αναφορικά με τα προσόντα που πρέπει να διαθέτουν οι υποψήφιοι Φύλακες ΔΕ -η πολυπληθέστερη από τις ειδικότητες- αυτά είναι πτυχίο ή δίπλωμα ή απολυτήριο τίτλο ειδικότητας Φύλακας Μουσείων και Αρχαιολογικών χώρων ή αντίστοιχο πτυχίο ή δίπλωμα, ή απολυτήριο τίτλο ΙΕΚ ή ΤΕΕ Α' ή Β' κύκλου σπουδών, ή Ενιαίου Πολυκλαδικού Λυκείου, ή ΤΕΛ, ή ΤΕΣ δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ή σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ, ή άλλου ισότιμου τίτλου σχολικής μονάδας της ημεδαπής ή αλλοδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας. Ειδικά για τους Ημερήσιους Φύλακες, απαραίτητο προσόν θεωρείται η πιστοποιημένη καλή γνώση της αγγλικής, γαλλικής, γερμανικής, ιταλικής, ισπανικής ή ρωσικής γλώσσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου